WoT Collection. An unofficial collection of everything WoT
September 3, 2015

Historical Realism Engine Sounds Mod


Like the Historical Realism Gun Sounds mod from Gnomefather the Engine Sounds Mod aims to bring more realistic sounds to our favorite game.

Still in beta stage, with sounds from different other games, the engine sounds bring a nice little extra to your World of Tanks experience.


Copy and paste your audio folder from your res folder to your World_of_Tanks/res_mods/version/ folder, first (if you haven’t done so already for installing the Gun sounds or some other mod). You do not need to copy the scripts folder from your res folder, only the audio one.

Extract the audio and scripts folders from the archive and place them into your World_of_Tanks/res_mods/version/ folder.

Gameplay video: (older video, sounds have improved a lot since)

You can also download the version without radio.


JULY 22, 2015
2:58 PM
since the 9.9 was released this beautiful mod doesn’t work anymore. please update it
MAY 31, 2015
6:45 PM
now my game doesn’t work, thanks -.-
JANUARY 1, 2015
2:03 AM
OCTOBER 19, 2014
4:27 PM
I dont know why but this mod crashes the game even before it starts. It almost laods fully than says: NOPE!
SEPTEMBER 12, 2014
3:14 AM
Latest version sounds great but neighboring tank engines cut in and out a bit too suddenly. Also with this mod plus the HR guns sounds mod running together, I get ‘out of memory’ warnings and need to restart the game every now and again. This mod is a bit glitchy, and creates lag at times due to large sound files being loaded up in game. All in all, it could do with some refining and a bit of subtlety to make it shine. Far superior to the vanilla sounds of WOT though.
AUGUST 25, 2014
7:12 PM
Tried it, No engine sound at all on my T29. Don’t know about other tanks. Deleted it right away
AUGUST 9, 2014
1:21 PM
great mod, but high tier German tanks (E75/100, jpzE100, etc) with turbo have too loud turbocharger…so could it be tuned down a little bit
Carel F
AUGUST 5, 2014
12:57 PM
Hi there
Love themod but my British Centurion Mk 1 with it’s top engine has no sound.
Can yu help
JUNE 12, 2014
1:09 AM
Gun sound from the japanese st1 and German Arty gw tiger does not go
JUNE 29, 2014
7:48 PM
Japan sounds do not go.
APRIL 22, 2014
2:13 PM
I can hear engins loud and clear ,only the tracks sound is missing.
APRIL 20, 2014
10:05 PM
Other peoples engines are cut off too soon.
I turn my camera a little and suddenly can’t hear them.
I hardly can’t hear my own engine.
I don’t know if it is WoT that turned down own engine or what.
Also it could be that engine sounds don’t play(or play at 20%) when in front of me. Only from sides and back.
APRIL 20, 2014
12:49 AM
When install any of this 2 mods, guns and motors, i cant hear the engines in tird person view, only in sniper mode.
JULY 21, 2014
3:17 PM
Je n’arrive pas à l’installer. Qq1 pourrait il m’aider SVP?
APRIL 18, 2014
5:18 PM
You guys must looking for version 0.5 of the engine mod.
I got mine installed and running
APRIL 17, 2014
9:14 PM
Who’s idea was to add background music to preview video of sound mod… that is just briliant guys…
APRIL 17, 2014
7:32 PM
Same problem as one of the people in older comments, the sounds are too loud and are overpowering everything else. Otherwise, great job.
APRIL 17, 2014
12:38 PM
Does it works with 9.0?
APRIL 17, 2014
9:06 PM
Yes, it does. It worked with me.
APRIL 18, 2014
1:46 PM
It did not work for me, I installed it correct.
New gun sounds works well for me…..
APRIL 17, 2014
9:28 AM
Does it work with 9.0?
FEBRUARY 14, 2014
10:10 PM
one of the best mod of the world of tanks. when inside T110E5 and while dont moving very very perfect real sounds…But I think radio talking volume must increase. Specially I cant hear anything when German crew talking.
JANUARY 5, 2014
2:48 AM
the archive have a problem, please check! thx
DECEMBER 1, 2013
9:44 PM
Sounds great, but the volume level is too high. The engine/track sounds overpower everything else, including crew voices and your gun sound mod.
SEPTEMBER 28, 2013
11:15 PM
Game crashes at load-screen whenever i have the “item_defs” folder in 8.8/res_mods/scripts. no item-defs, no crash, no sounds…
any idea what is wrong?
MARCH 28, 2014
12:03 AM
me too!!
SEPTEMBER 20, 2013
3:25 AM
you got ver 8.8